• Hem
  • > Arabian Nights

Arabian Nights

Arabian nights är ett slotspel inspirerat av den uråldriga berättelsen ”Tusen och en natt” och historien om Alladin. Arabian nights har fem hjul och tio olika vinstlinjer.  Spelet erbjuder en progresssiv jackpot och är inriktat mot större vinster mer sällan snarare än små vinster ofta. Om du vill känna att du vinner ofta är andra spel förmodligen mer lämpliga för dig. Arabian nights erbjuder vanligtvis en stor jackpot vilket gör att spelet passar dig som vill ha chans på en riktig storvinst.  Spelets symboler föreställer saker såsom magiska lampor, kameler och en man i turban - för att nämna ett fåtal. Arabian nights finns att spela hos ett flertal nätcasinon.

Hur man spelar Arabian Nights

Arabian nights är mycket enkelt att spela då det innehåller få inställningar som spelaren kan ändra.  Spelet har bara en insatsnivå och spelmyntens värde är fixerat till €0,50. Då det finns 10 olika linjer att spela på och du kan spela på en, två, tre osv ändå upp till tio innebär detta att minsta insats är €0,50 och högsta €5. När man valt antalet linjer man vill ha är det följaktligen bara att trycka spinn och se om man har turen på sin sida.  Det är också möjligt att använda autospelfunktionen som kan ställas in för att spela x antal spinns automatiskt.

 

Jackpot

Arabian nights har en progressiv jackpot som vanligtvis är mycket stor och spelare har vunnit över 15 miljoner kronor på spelets jackpott. För att kunna få jackpotten måste man spela med maxinsats €5 och få fem wildsymboler i rad på en vinstlinje. Jackpotten är som tidigare nämnts en progressiv jackpot som växer sig större tills någon vinner den. Det exakta värdet på jackpotten kommer därför att variera från gång till gång. Många anser att den progressiva jackpotten är den huvudsakliga anledningen till att spela Arabian nights och om du är en spelare som hellre vinner lite men ofta får du förmodligen en bättre spelupplevelse på en maskin som betalar ut småvinster mer frekvent.

Specialfunktioner

Arabian nights har inte många specialfunktioner och heller inga bonusspel. Spelet är uppbyggt kring den stora progressiva jackpotten. Det finns dock möjligheten att vinna frispel genom att få minst 3 spridningssymboler (scatters) i en vinstlinje. Tre symboler ger 15 gratis spinn. Gratisspinnen görs med samma insats som bonuspinnen vanns på.

Spelet innehåller även en Wildsymbol som kan ersätta vilken annan symbol som helst i en linje och dubblerar linjens vinst.  Wildsymboler kan dock inte ersätta  spridningssymboler (scatters) i en vinstlinje och kan följaktligen inte hjälpa dig att vinna frispel.